Jousiammunnan kokeileminen

Jousiammunta on erinomainen lihaskuntoa, keskittymistä sekä ryhtiä parantava liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille noin 10-vuotiaasta aina eläkkeellä oleviin asti!

Kokeilu

Harrastuksen aloittamiseen paras tapa on osallistua ensin jousiammuntakokeiluun. Ajankohdat ja paikat ovat seuraavat:

 • Kesäkaudella 18.5. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 18:15 – 19:45 Ruskeasuon Jousiammuntaradalla Helsingissä Tenholanpolulla.
 • Talvikaudella 5.9.2020 – 30.12.2020 keskiviikkoisin kello 18:15–19:45 ja lauantaisin kello 11:15–12:45  Tuulimäen ammuntahallissa.

Kokeiluun tulee varata paikka ennalta. Ota yhteys vieressä olevalla lomakkeella niin sovitaan aika. Kokeiluryhmä järjestetään, kun ilmoittautuneita yksittäiseen kokeiluun on vähintään 5 kpl. Alaikäraja on normaalisti 13 vuotta (ks. alla). Alle 15-vuotiaan mukana tulee ensimmäisellä kerralla olla aikuinen saattaja, joka osallistuisi  myös mielellään itse ammuntaan maksamalla aikuisen osallistumismaksun.

Erityislasten ja alle 13-vuotiaden kokeiluissa, ota ensin yhteyttä emaililla info@hood-espoo.fi , jolloin voidaan sopia tarkemmin miten kokeilu voidaan toteuttaa. 

Kokeilumaksu on aikuisilta 15 € ja alle 18-vuotiailta 10 €. Kokeiluun tarvitset vain hieman urheiluhenkeä ja joustavan paidan.

Harrastuksen jatkaminen

Kokeilun jälkeen harrastusta voi jatkaa käymällä alkeisvuoroillamme, joko kertamaksuilla tai jäseneksi liittymällä. Välineet ja ohjauksen saat käyttöön seuran puolesta kuitenkin niin, että seuran välineiden maksimikäyttöaika on 3 kk. Seura järjestää myös Ensinuolet-kursseja, jotka keskittyvät tähtäinjousiammunnan perusteisiin (www.ensinuolet.fi).

Jäsenille on tarjolla enemmän harjoittelumahdollisuuksia, ohjattua toimintaa ja muita etuja.

Alkeisvuorot Jäsenyys   Muu toiminta

Kustannukset

Jousiammunta ei ole kallis harrastus. Seuran jäsenmaksu vuonna 2020 on 100 € aikuisilta sekä 60 € alle 18-vuotiailta. Jäsenmaksulla saa käyttää seuran välineitä (maks. 3 kk) ja harjoituspaikkoja, sekä saa halutessaan ohjausta alkeisvuoroilla.

Omat välineet kustantavat halvimmillaan n. 200 € (perustason tähtäinjousipaketti) ja kohtuullisen tähtäinjousen harrastajasetin saa jo 600 € hintaan. Taljajousipaketit maksavat n. 200 € enemmän. Huipputason kilpavälineet sijoittuvat n. 2000 € (tähtäinjousi) / 3000 € (taljajousi) hintaluokkaan.

Huom! Keskustele seuran ohjaajien kanssa ennen omien välineiden hankkimista. Näin varmistetaan, että saat itsellesi sopivat välineet.

 • Tällä lomakkeella voit ilmoittautua tai ilmoittaa esimerkiksi lapsesi kokeiluvuoroille.

  Vuoroilla saattaa olla jonoa, mutta pyrimme järjestämään mahdollisuuden kokeiluun mahdollisimman pian.

  Kokeilumaksuna peritään 15 € aikuisilta ja 10 € junioreina. Maksuna käy käteinen tai ePassi.

 • Tänne lähetetään ehdotukset sopivista ajoista.
 • Olemme tarvittaessa yhteydessä äkillisissä peruutuksissa ym.
  Järjestämme kokeiluvuoroja rajattuina aikoina, Kerrothan meille mitkä ajat teille sopivat.
  Default language for sessions is Finnish. If you need guiding in English, please check the field above.
 • Kerro kaikista kokeiluun osallistujista (myös itsestäsi, jos olet osallistumassa) nimi, ikä ja kätisyys.