Junioriryhmät

Nuorten Ensinuolet -ryhmä

 • Suunnattu 8 -15 -vuotiaille aloitteleville jousiampujille.
 • Junnuryhmä kokoontuu torstaisin kello 15.30 – 17.00. Harjoitukset alkavat 5.9.2019.
 • Osallistumismaksu 25 € / kk. Hinta sisältää seuran jousien ja muiden välineiden käytön.
 • Syksykaudella ryhmä suorittaa Suomen Jousiampujain Liiton Nuorten Ensinuolet -konseptin, johon kuuluu 12 harjoitusta, jotka etenevät tietyssä järjestyksessä. Ensinuolet-kurssin suorituksesta saa erillisen diplomin ja Wolrd Archeryn 1. taitomerkin.
 • Kevätkaudella nuori voi joko siirtyä keskiviikon harrasteryhmään, lauantain valmennusryhmään tai jatkaa samassa ryhmässä.

Ryhmään otetaan korkeintaan 10 nuorta ja minimiosallistujamäärä on 5. Vetäjänä toimii Hoodin liikunnanohjaaja Marja Raisoma.

Ryhmässä opetetaan jousiammuntaa pääosin vastakaarijousilla, mutta tarvittaessa myös muilla. Toimintaan kuuluu jousiammunnan lisäksi monipuolista oheisliikuntaa, joka harjoittaa tasapainoa, silmän ja käden yhteistyötä sekä motorisia taitoja. Ryhmässä rohkaistaan kilpailemiseen mutta monipuolinen jousiammunnan harjoittaminen ja nuoren liikunnallinen kehittyminen kokonaisuudessaan ovat keskipisteenä.

Nuorten ja junnujen harrasteryhmä

 • 8 -18 -vuotiaille suunnattu harrasteryhmä
 • Kokoontuu talvikaudella keskiviikkoisin kello 16.00 – 18.00. Harjoitukset alkavat 4.9.2019.
 • Osallistumismaksu 25 € / kk.
 • Ryhmään pääsee, kun on suorittanut Lasten Ensinuolet -kurssin tai siihen verrattavat taidot.

Ryhmään otetaan korkeintaan 10 nuorta ja minimiosallistujamäärä on 5. Vetäjänä toimii Hoodin liikunnanohjaaja Marja Raisoma.

Ryhmässä opetetaan ensisijaisesti tähtäinjousella ampumista mutta tarvittaessa myös muita jousityyppejä, varsinkin jos muu kuin tähtäinjousi kiinnostaa kilpailumielessä. Toimintaan kuuluu jousiammunnan lisäksi monipuolista oheisliikuntaa, joka harjoittaa myös ammunnassa vaadittavaa lihaskuntoa lihaskoordinaation ohella. Ryhmässä rohkaistaan kilpailemiseen mutta monipuolinen jousiammunnan harjoittaminen ja nuoren liikunnallinen kehittyminen kokonaisuudessaan ovat keskipisteenä.

Ryhmään osallistuvilta nuorilta toivotaan halua kehittyä jousiammunnassa ja sitoutumista ryhmän toimintaan ja lajia tukevaan oheisharjoitteluun.

 

Nuorten ja junnujen valmennusryhmä

 • 8 -18 -vuotiaille suunnattu kilparyhmä
 • Kokoontuu talvikaudella lauantaisin kello 13.30 – 15.30. Harjoitukset alkavat 7.9.2019.
 • Ryhmä antaa nuorelle jousiampujalle valmiudet kilpailla sekä hallikilpailuissa että ulkona.
 • Hinta 25 €/kk.

Ryhmään otetaan enintään 8 ampujaa. Minimiosallistujamäärä on 5. Valmentajana Marja Raisoma.

Ryhmään osallistujille tehdään halutessaan oma harjoitussuunnitelmansa. Myös on oma jousi on hyvä olla, sillä sitä opetellaan virittämään ja huoltamaan. Ryhmän nuorilta jousiampujilta toivotaan sitoutumista ryhmän toimintaan ja lajia tukeviin oheisharjoitteluihin. Valmennusryhmän tavoitteena on saada nuoria Hoodilaisia kilpailemaan ainakin omissa hallikisoissa talvella sekä parissa lähikisassa kesällä, joista toinen olisi mahdollisuuksien mukaan SM-kisat.

Ryhmiin hakeminen

Hae ohjausryhmään!

Ryhmiin hyväksymisistä päättää viime kädessä seuran vastuuvalmentaja, ryhmän vetäjän esityksestä.

Stipendit

Vähävaraiselle junioriampujille seura voi myöntää stipendin, jolla korvataan osittain tai kokonaan ohjausryhmästä muodostuvat kulut (jousen kanssa harrasteryhmässä 40 €/kk). Stipendin saadakseen ampujan on oltava motivoitunut jousiampuja ja sitouduttava ohjausryhmän jäsenyyden vaatimuksiin. Stipendistä päättää seuran hallitus.

Välinelainat

Junioreiden ohjausryhmissä oleville tarjotaan tarvittaessa seuran jousi käyttöön hintaan 10 €/kk  (tähtäinjousi, kysy lisää tarvittaessa muista jousista). Maksimi vuokra-aika on 6 kk ja jousesta ja nuolista peritään 100 euron pantti.